perjantai 10. elokuuta 2012



Järjestelin reseptejäni, tyttö niitä selaili ja lupasin että leivomme hänen valitseman.



Toivoin salaa, että valitsisi jotain mihin saisin taas käyttää  mustikoita, mutta kyllä tämä suklaisuus on herkkua myös.

Suklaasuolapähkinäkakku

150g voita
3 munaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäj.
1 dl kaakaoj.
12 toffeekarkkia (dumle..)
kuorrutus:
100g maitosukl.
100g tummaa sukl.
2 dl suolapähkinöitä

Voitele irtopohjavuoka.Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kuivat ja siivilöi vaahtoon,lisää voi. Kaada vuokaan, painele paloitellut karkit sekaan. Paista 200 noin 10-12 min. Jäähdytä ja irrota vuoasta. Sulata suklaat erikseen. Kaada pähkinät kakulle ja päälle sula suklaa.
Sulaa herkuttelua!
(Itse vähennän pähkinöiden määrää, vajaa desikin on tarpeeksi. Ja  kuorrutteeseen käytin viimeksi vain yhden Pandan maitosuklaalevyn.)


Mustikkainen suosikkiohjeeni

Juusto-mustikkakakku

3 dl vehnäj.
o,5 tl suolaa
1 1/4 dl pehmeää voita
2 rkl smetanaa

täyte: 200g Philadelphia tai hovijuustoa
2 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
noin 0,5 l mustikoita
pinnalle 2dl smetanaa(rans.kerm)
o,5 dl sokeria

Sekoita pohja-aineksia kiinteäksi ja painele vuokaan.Paista noin 10min 200 :ssa.
Vatkaa täytteen munat ja sokeri, lisää muut. Kaada seos pohjan päälle ja levitä mustikat. Paista 45 min 175:ssa. Anna jäähtyä 15 min. Sekoita smetana ja sokeri. Levitä mustikoille ja paista vielä noin 10 min.

Mustikoista on tullut kyllä helposti herkkua murustamalla kaurakeksit vähään sulaan voihin.
Vuokaan ja niiden päälle Flora Vanillaa, sekaan jääkaapin jämiä, esim rahkaa tai rans.kermaa. Jotain sokeria, fariini- tavallinen tai olen käyttänyt myös ruokosokeria. Ja päälle komea keko mustikkaa!!




2 kommenttia:

  1. Toi suklaasuolapähkinäkakku on kyllä niiin hyvää! ps. Blogiini laittamistani poikien synttärikuvista voit liitutaululta lukea, onko meillä saman niminen poika kuin teillä :) (kun joskus sitä kysyit)

    VastaaPoista
  2. Hei! ei ole samanniminen. Samanniminen lapsi on siskollani. Eka kirjain kyllä on sama. Teidän pojalla myös sulokiharat.

    VastaaPoista